Lid worden

Om lid te kunnen worden moet je minimaal 8 jaar oud zijn voor het ScubaDoe programma, 12 jaar voor het 1* juniorbrevet en 14 jaar voor het opleidingsprogramma voor volwassenen.

Onze trainingen vinden plaats in het doelgroepenbad van het Aquarena zwembad te Emmen. Op zondagavond van 20:00 tot 21:00 uur en voor de jeugd op zaterdagochtend van 09:00 tot 10:00 uur.

Natuurlijk kun je eerst een proefduik maken onder begeleiding van één van onze instructeurs. Als je na 2 kennismakingsavonden, besluit om lid te worden, dan dien je te beschikken over een basisuitrusting. Deze bestaat uit een duikmasker, een snorkel, een paar zwemvinnen en een loodgordel. Deze moeten aan bepaalde eisen voldoen en het is daarom verstandig om eerst even advies te vragen bij één van de instructeurs. Wij kunnen je verwijzen naar een geschikte duikwinkel waar ook korting verkregen wordt wanneer je lid bent van onze vereniging.

Wanneer je naar het buitenwater gaat is het noodzakelijk om meer uitrustingsstukken aan te schaffen zoals een geschikt wetsuit. Je instructeur kan hierover nadere informatie geven. Voordat je besluit lid te worden, mag je gedurende twee weken vrijblijvend met de club mee trainen om te kijken of je je thuisvoelt bij ons.