ScubaDoe

Leren snorkelen en duiken

Duiken is niet alleen voor volwassenen, maar ook voor kinderen een ontzettend leuke sport! Dankzij het ScubaDoe-programma van de NOB kunnen kinderen van 8 tot 14 jaar op een veilige manier kennismaken met de duiksport, voordat ze met de 1*-juniorduikopleiding kunnen beginnen. ScubaDoe bereidt ze hier optimaal op voor door ze stap-voor-stap te leren snorkelen en/of duiken met perslucht.

Voor de jeugd is er ook de mogelijkheid om bezig te zijn met de onderwatersport. Hiervoor hebben wij het ScubaDoe programma, een jeugdopleiding die op een speelse maar serieuze wijze kinderen wegwijs maakt in de duiksport. Er wordt onderricht gegeven in zowel het snorkelen als het met perslucht duiken. Brevetten die gehaald kunnen worden zijn bijv. adembrevet, trimbrevet, etc. Vanaf de leeftijd van 12 jaar bestaat zelfs de mogelijkheid om op te gaan voor het 1* junior openwater brevet . Hiermee mag het kind samen met een andere gebrevetteerde duiker het buitenwater in. Dit natuurlijk wel met beperkingen qua temperatuur, diepte en tijd. Maar op deze manier kunnen kinderen al op jonge leeftijd bezig zijn met al wat er onderwater leeft en hoe belangrijk is zorgvuldig om te gaan met ons milieu.

 

Trainingsdagen & tijden

De ScubaDoe trainingen worden 1 keer in de twee weken gegeven op zaterdagochtend van 09:00tot 10:00 uur in het Aquarena zwembad te Emmen. De vereniging beschikt over meerdere duiksets, dus direct grote uitgaven doen is niet noodzakelijk. Wel is het van belang om een goede basisuitrusting te hebben die bestaat uit: duikbril, snorkel, zwemvliezen en een loodgordel met 2 kilo lood. Hiervoor kunt u terecht bij een aantal winkels waarmee we goede contacten hebben. Zij zullen u goed informeren over wat het beste is voor uw kind tegen een gunstige prijs. Vraag uw instructeur voor de opties.