Lucky Fin

Leren duiken met een beperking

Het zwevende gevoel van duiken is heerlijk; bovenwater kost bewegen moeite en kracht, maar onderwater zweef je bijna gewichtloos – net als ieder ander. Dit is een heerlijk gevoel en dit maakt dat de duiksport bij uitstek geliefd is bij mensen met een beperking.

Duikbrevet halen met een beperking

Heb jij een beperking? Binnen de Emmer Duikers hebben we een voorzichtige start gemaakt met de mogelijkheid om samen met jou te kijken wat je wél kunt. We kijken of je zelfstandig kunt duiken, of je een redding kunt uitvoeren en of je hulp nodig hebt. Aan de hand hiervan word je ingedeeld in één van de 4 onderstaande categorieën. Tijdens de opleiding doorloop je de normale 1*-opleiding, je leert dus exact hetzelfde als iemand zonder beperking.

4 categorieën

  • Niveau A Jij kunt zelfstandig duiken en zelf een redding uitvoeren. Na het behalen van je brevet duik je met een buddy die minimaal 2*-duiker is.
  • Niveau B Jij kunt zelfstandig duiken, maar je kunt geen redding uitvoeren. Na het behalen van je brevet duik je met twee buddy’s die minimaal 2*-duiker zijn.
  • Niveau C Jij kunt niet zelfstandig duiken en hebt een beetje hulp nodig. Na het behalen van je brevet duik je met twee Lucky Fin-begeleiders.
  • Niveau D Jij kunt niet zelfstandig duiken en hebt hulp nodig. Na het behalen van je brevet duik je met twee Lucky Fin-begeleiders en minimaal een 1*-duiker.

Voor 2022 duiken we, in samenwerking met de Noorderbrug, 1 keer per maand op een donderdagochtend in het Aquarena zwembad. Wij hopen dat we dit initiatief kunnen blijven voortzetten maar dan samen met familie of vrienden die opgeleid willen worden tot begeleider. Dan wordt het, naast een zeer ontspannende en leuke activiteit voor de deelnemers zelf, ook een beetje een familiegebeuren.

Voor meer informatie over mogelijkheden en dergelijke kunt u contact opnemen met Luuk Tomson 0650221748