Voordelen & Kosten Lidmaatschap

Een brevet krijg je nadat je bewezen hebt te kunnen duiken. Hiervoor volg je een opleiding in theorie, zwembad en buitenwater. Dit kun je doen bij een duikschool of een duikvereniging. Bij een duikschool spelen commerciële belangen een rol. Een instructeur probeert er een inkomen aan over te houden en wil soms verdienen op bemiddeling in aanschaf van de uitrusting. Bij een duikvereniging werken alleen maar vrijwilligers. Niemand verdient er iets aan.

De contributie voor het lidmaatschap van onze vereniging bedraagt voor 2022:
Volwassenen vanaf 18 jaar en ouder €14,50 per maand
Jeugd vanaf 8 jaar tot 18 jaar €11,50 per maand
In deze contributie is de afdracht voor het NOB-lidmaatschap reeds opgenomen. Wanneer wij je ingeschreven hebben ben je automatisch lid van de Nederlandse Onderwatersport Bond met een aantal voordelen:
Opzegging van het lidmaatschap van de vereniging dient schriftelijk te geschieden bij het secretariaat rekening houdend met een opzegtermijn van 1 maand. Wel blijft u de NOB afdracht voor het lopend jaar verschuldigd. De verschuldigde contributie kan begin januari voor het gehele jaar in één bedrag voldaan worden óf middels een automatische afschrijving per 1e van de maand d.m.v. overschrijving naar De Emmer Duikers, IBAN: NL52INGB0007709032
Duikvereniging ‘De Emmer Duikers’ werkt met ca. 10 gecertificeerde instructeurs, die elk jaar een update volgen en met begeleiders en toezichthouders in het bezit van EHBO- en VOG-documenten. Onze NOB/CMAS brevetten zijn wereld wijd erkend. Omdat iedereen verschillend is in de snelheid van het opdoen van kennis en ervaring, is er geen vaste prijs voor een brevet. Omdat mensen vaak in de winter de theorie en de zwembadmodules doen en in de zomer de buitenduiken, kun je daarom het beste rekenen op één jaar lidmaatschap. Ofwel 12x €14,50(volwassene)= € 174,- (korter of langer is uiteraard aan jou) plus een lespakket á ca. €75,- ofwel totaal € 250,-
In deze prijs zijn alle theorie-, zwembad- en buitenwaterlessen inbegrepen.


Elke week staan tijdens ons trainingsuur instructeurs voor je klaar in het zwembad en/of buiten aan de waterkant. Dus neem net zoveel lessen als je zelf wilt, of zoveel als je instructeur nodig vindt om je brevet te halen. In het zwembad kun je gebruik maken van duikuitrustingen van de vereniging. In het
buitenwater kies je heel persoonlijk je eigen materiaal. Dit kan door te huren (kort of lang?) te kopen (nieuw of gebruikt?). In zomer-of winterkwaliteit? Een topmerk of budgetmerk? Het nadenken over deze keus doen we in de theorieles “materiaalkennis”. Eigen vinnen en masker wordt wél sterk aangeraden vanwege de persoonlijke pasvorm.


Nog meer:
Maar wat ook in de prijs van het lidmaatschap zit, is deelname in een vereniging met gelijk denkende maar toch heel verschillende mensen.

  • Leuke duik-activiteiten georganiseerd door onze activiteiten-commissie.
  • Gratis en onbeperkt perslucht tappen.
  • En het gratis volgen van diverse vervolg-opleidingen (alleen het lesboek wordt in rekening gebracht) en een uitgebreid scala aan specialisaties.
  • Lespakket is inclusief lesboek, brevetkaart en logboek.
  • Lessen kunnen zowel klassikaal als digitaal gevolgd worden.
  • En natuurlijk elke week de mogelijkheid tot conditie- en of duiktraining in het zwembad.

Dit alles is dan ook de reden dat veel leden na het behalen hun brevet lid blijven.