Sportmedische keuring 2019

Het buitenseizoen staat weer voor de deur en iedereen is druk in de weer met het klaarmaken van z’n uitrusting. Maar ben je er zelf ook klaar voor?
Zoals iedereen weet heb je bij sportduiken een geldige duikkeuring nodig.

Is deze duikkeuring verplicht? 

De Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB) en De EmmerDuikers stelen dat alle leden bij deelname aan onderwatersportactiviteiten duikmedisch gekeurd moeten zijn. 
Zo’n duikmedische keuring mag formeel worden verricht door iedere arts, maar gezien het specifieke karakter ervan adviseren wij leden om te kiezen voor een arts die aantoonbare kennis en ervaring heeft met de sportduikgeneeskunde.

Geldigheid duikkeuring

De keuringsarts geeft aan voor hoe lang je bent goedgekeurd. Een keuring is geldig voor 1, 2 of 3 jaar vanaf de datum dat je bent gekeurd. Vanaf het jaar waarin je 50 wordt mag deze keuring niet ouder zijn dan één jaar.

Meedoen met clubduiken in 2019?

Sportmedische keuring

Zorg op tijd voor een geldige duikmedische keuring. Als je hem hebt, berg je keuringsbewijs dan op in je logboek, zodat je jouw keuringsbewijs kunt overleggen. Dat maakt het organiseren van de clubevenementen en clubduiken weer wat eenvoudiger. Alvast bedankt voor je medewerking.


Interessante informatie:

Vergoeding vanuit verzekering:               https://www.sportzorg.nl/_asset/_public/Files/Vergoedingen-sportarts-2019.pdf Waar kun je je laten keuren:    https://www.duikkeuring.nl/adressen-duikonderzoek

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.