Specialisatie onderwater oriëntatie

Beste Emmerduikers,

Wie herkent dit? “Bijna” verdwaald te zijn onder water?  Of het gevoel “Ik heb geen idee waar ik nu ben ten opzichte van de instap”. Kortom een oriëntatie probleempje of moeite hebben met navigeren.

Je kunt dan als je niet meer weet waar je bent een opstijging maken om te kijken wat je positie is en vervolgens weer afdalen om de duik voort te zetten. Dit is iets wat je eigenlijk niet wilt. Het is zonde van de tijd en je lucht. Dus moet je proberen om een opstijging te voorkomen.

De ene duikstek is de andere niet, sommige duikstekken zijn onderwater relatief overzichtelijk en daar zul je niet snel verdwalen. Andere duikstekken zijn daarentegen onderwater minder overzichtelijk en lijken sterk op een maanlandschap, hier is natuurlijke oriëntatie heel moeilijk en komt het op goed navigeren aan met je kompas.

Je kunt je oriëntatie onderwater verbeteren door het volgen van deze specialisatie die je de kennis en vaardigheden aanleert om:

  • Je op een aantal manieren onder water te oriënteren, o.a. met een kompas en op basis van natuurlijke oriëntatie onder water.
  • Vastgestelde afstanden te zwemmen m.b.v. het aantal vinslagen of de benodigde tijd.
  • Lijnduiken.

Deze specialisatie kun je volgen met een 1* duikbrevet.

De cursus bestaat uit drie lessen:

  • Theorieles
  • Praktijk zwembad lijnduiken
  • Praktijk Buitenwater

In overleg met de deelnemers wil ik de theorie en zwembadles inplannen. De buitenwater les staat in de planning voor september 2019.

De kosten bedragen € 28,50 voor het lesboek inclusief brevetkaart en verzendkosten.

Ik ga deze specialisatie Onderwater Oriëntatie geven in het kader van mijn 2* instructeursopleiding.

Lijkt het je leuk geef je dan op voor 1 juni 2019 bij Gerard van der Strate

Email: g.vanderstrate@gmail.com

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.