Duiktrip Bonaire 2019,

EmmerDuikers organiseert regelmatig club events voor haar gebrevetteerde duikers.

In de periode van 5 oktober 2019 t/m 14 oktober 2019 staat er een duiktrip geplant naar Bonaire, Kralendijk.
Log in en kijk op het forum naar de reisbeschrijving en reisvoorwaarden De inschrijving is gesloten voor de groepsboeking.
Het blijkt dat ik, in ons onderkomen wat nu voor de EmmerDuikers is gereserveerd voor de 10 ingeschreven mede duikers, ook achteraf nog extra kamers kan bijboeken voor mensen die zich nog bedenken.
De ticket en auto en fleshuur moet je echter zelf regelen, want onze groepsboeking hiervoor sluit extra deelnemers in dezelfde boeking uit.

Waar gaan we naar toe: Villa Aventura

Villa Aventura, Kralendijk, Bonaire

7 dagen onbeperkt duiken binnen je brevet mogelijkheden.

Het klimaat van Bonaire (Nederland)
Het eiland Bonaire behoort tot de Benedenwindse Eilanden in het Caribisch gebied en is sinds zondag 10 oktober 2010 officieel een Nederlandse gemeente. Daarmee heeft Bonaire meteen de eer het warmste klimaat van Nederland te hebben.
Bonaire heeft een tropisch savanneklimaat. De temperaturen zijn vrij constant over het hele jaar met maximum temperaturen rond de 30-32 graden die overdag al vrij snel gehaald worden. Zodra de avond ingevallen is zakken de thermometers langzaam totdat er een ondergrens van 23 tot 25 graden gehaald is. Onder invloed van de Caribische Zee en de noordoostpassaat is er slechts weinig variatie in de temperaturen. In de wintermaanden zorgen deze twee elementen ervoor dat het land wat opgewarmd wordt, in de zomer werkt de wind over de relatief op dat moment iets koelere zee juist weer verkoelend. Neem dat laatste woord niet te letterlijk, want echt koel wordt het nooit op Bonaire. Temperaturen onder de twintig graden worden vrijwel nooit gemeten en winterse omstandigheden zoals sneeuw en vorst zijn hier onmogelijk.

Regen
Veel sites omschrijven het klimaat van Bonaire als tropisch-aride, waarmee bedoeld wordt dat het een droog klimaat is met tropische temperaturen. Dat de temperaturen continu op tropische waardes ligt dat zullen wij niet betwisten. Om het klimaat droog te noemen is iets wat wel discutabel is, want gemiddeld valt er op weerstation Flamingo Airport bijna vijfhonderd millimeter per jaar.  Dit is echt een gemiddelde waarbij er redelijk wat drogere jaren tussen zitten met ongeveer driehonderd tot vierhonderd millimeter, echter is het ook zeer goed mogelijk dat er binnen één jaar maar liefst duizend millimeter regen valt. Vooral in een jaar waarin er een orkaan akelig dichtbij komt en/of er één of meerdere zware tropische depressies overtrekken kan de totale hoeveelheid regen flink doen toenemen.
De meeste regen valt in het laatste kwartaal van het jaar. De maanden oktober, november en december zijn goed voor ongeveer de helft van de totale hoeveel neerslag per jaar. Gemiddeld valt er in die periode minder dan 20 mm regen per maand. Er komen echter ook maanden voor waarin er totaal geen neerslag waargenomen wordt en de natuur snakt naar wat hemelwater.

Zon
Bonaire is een zonnig eiland met een gemiddeld aantal zonne-uren per dag van acht tot negen uur. Op jaarbasis komt het totaal aantal zonuren gemiddeld rond de drieduizend uit, wat als uitermate zonnig beschouwd mag worden. De blauwe lucht boven Bonaire wordt vaak gemengd met mooie wolkenluchten, die fel af kunnen steken boven de azuurblauwe kust en de diepblauwe lucht erboven. Ongeveer een derde van de tijd is er sprake van een grotendeels of helemaal door wolken afdekte hemel. De kans hierop is ongeveer het hele jaar net zo groot. De kans op een hele dag bewolkt weer of zelfs langer is vooral aanwezig in de periode september tot en met december

Wie kiest voor Bonaire kiest voor de optimale duikvakantie.
Waarom? Daar is een aantal redenen voor:
Schoon gezond koraal is niet meer zo vanzelfsprekend. In Bonaire vind je het bijna overal langs de kust en in grote oppervlakten. Bonaire ligt buiten de orkaanzone. Het koraal wordt daardoor nooit aangetast door verwoestende stormen of ander noodweer.
Ook het zogenoemde ‘bleaching’, het verbleken van het koraal door de opwarming van de aarde, komt in zeer beperkte mate voor.
Daarnaast wordt het koraal op Bonaire goed beschermd.
Bonaire kent 64 goede kantduiklocaties, deze worden met een gele steen gemarkeerd om het vertrappen van het koraal te voorkomen. Zelfs op de plek waar je het water kunt verlaten, ligt een steen met de tekst ‘Exit’.

Het Nationaal Park Slagbaai ligt in het noorden van Bonaire. Dit park vormt het decor voor een groot aantal duiklocaties.

We gaan deze trip dan ook alleen maar kantduiken maken, welke we in onze gehuurde pick-up trucks zullen bezoeken.
Deze duiktrip niet is gericht op opleiding, maar op samen genieten binnen een ieders brevet mogelijkheden en interesses.

Alle verdere info staat op het forum en in je mailbox.

3 thoughts on “Duiktrip Bonaire 2019,

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.