Wil je een duikbrevet bij dit pakje boter?

Steeds vaker zien wij acties van, veelal commerciële, duikscholen en organisaties waarbij je in slechts 1 of 2 dagen een duikbrevet kunt halen. Inmiddels beginnen diverse onlineveilingdiensten ook met deze acties.
Tegen bodemprijzen ben je aan het einde van de dag in bezit van een internationaal erkend duikbrevet. Niets lijkt je nog te weerhouden om in de zomervakantie de prachtige tropische wateren in te duiken. Jij kunt per slot van rekening duiken……..toch?

Groot aanbod duikopleidingen

Commerciële duikscholen schieten als paddenstoelen uit de grond. Het aanbod is enorm en men concurreert elkaar de pan uit. Ondanks dat de onderwatersport anders doet vermoeden, probeert elke duikschool zijn spreekwoordelijke hoofd boven water te houden.
Zodra de prijs zijn dieptepunt heeft bereikt, is de opleidingstermijn aan de beurt. Wie ’s morgens de duikschool binnen wandelt, gaat er aan het eind van de middag weer uit…….. met een duikbrevet!
Een zeer verontrustende ontwikkeling, want dit komt niet ten goede van de kwaliteit van de duikopleiding, om over de veiligheid van de cursisten nog maar te zwijgen.

Waar moet ik op letten bij de keuze van een duikopleiding?

Wanneer je gefascineerd bent geraakt door de schitterende onderwaterwereld kun je ervoor kiezen om een duikopleiding te volgen. Bij een duikopleiding horen drie opleidingsonderdelen centraal te staan:

 • Theorie; hierin komen o.a. omgaan met materialen, communicatie, onderwaterleven, drukverschillen en checks vóór en tijdens het duiken aan bod.
 • Zwembad; hierin leer je o.a. de manieren van te water gaan, zweven in het water, maar ook problemen oplossen zoals duikbril leegblazen als deze volgelopen is, je ademautomaat snel terug vinden en kunnen terugvallen op je duikbuddy.
 • Buitenwater; Eenmaal buiten begint het echte werk en doe je alle zwembadoefeningen nog een keer maar dit keer in natuurwater. Ook zie je dan mooie vissen, beplanting en andere interessante onderwater objecten.

Wat onderscheidt ons van een commerciële duikschool?

Wij zijn een vereniging waarin leden actief zijn met een passie voor de onderwatersport. Binnen De Emmer Duikers wordt uitsluitend gewerkt met vrijwilligers. Of het nu gaat om bijvoorbeeld de materialenbeheerder, toezichthouders, activiteitencie en zelfs onze instructeurs werken pro-deo. Een duikopleiding volg je bij onze vereniging tegen de kosten van het betreffende cursusboek incl brevetcard. Dat ligt zo rond de € 50,–. En je slaagt pas als je er ook echt klaar voor bent om veilig te duiken!

Wat je hiervoor krijgt:

 • Theorie-, zwembad en buitenwaterlessen
 • Het gebruik van een persluchtset
 • Onbeperkt persluchtvullingen
 • Veiligheid, die centraal staat gedurende alle lessen
 • Een gezellige vereniging en leuke evenementen
 • Na de opleiding:
  • onderhoud van conditie en technieken tijdens zwembadtrainingen en buitenwaterduiken
  • mogelijkheden voor het volgen van verdere opleidingen

Wat je daar niet voor krijgt:

 • Een duikbrevet in 1 dag (zelfs niet in 1 week).
 • Schijnveiligheid

Gecertificeerde instructeurs & internationaal erkende brevetten

Onze instructeurs zijn door de Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB) opgeleid. Zij volgen een verplichte jaarlijkse instructeursupdate om de instructeurslicentie te mogen behouden.
De door onze instructeurs uitgeschreven brevetten zijn internationaal erkend.

Toch maar een gedegen duikopleiding?

Hebben we inmiddels jouw interesse gewekt? Haal dan het pakje boter vooral bij de supermarkt, maar neem voor een echte duikopleiding contact met ons op!

met dank aan: A.O.S.V. Aragosta