10 daagse Duikreis naar de Malediven oktober 2018

Hierbij enige info voor belangstellende 2* duikers die eind september begin oktober 2018 nog een mooie duiktrip willen maken.

 

Ik ga 29 september naar de Malediven om daar met The True Maldives een duiktrip te maken en er zijn nog plaatsen open. Bas van der Mee, de eigenaar is een vriend van me, zie website: http://www.thetruemaldives.com/

 

Minimale vereisten om aan deze safaris mee te doen zijn een NOB 2* brevet of gelijkwaardig, minimaal 50 gelogde duiken en een goede conditie (i.v.m. stroomduiken) en een geldige duikkeuring.

 

Het dagelijkse duikprogramma bestaat uit drie duiken, op toplocaties en staan voornamelijk in het teken van het zoeken naar ‘groot spul’.

De kans op manta’s en haaien en walvishaaien is erg groot. Er wordt gedoken op Thila’s (kleine meestal ronde riffen die van de atolbodem omhoog komen), Kandu’s (kanalen waardoor het oceaanwater de atollen in- en uitstroomt) en Faru’s (riffen). Verder doen ze wrak-, nacht- en driftduiken.

In het ideale geval worden de duiken geleidelijk aan opgebouwd waarbij er aan het begin van de safari op relatief beschutte plaatsen gedoken wordt en de duikers kunnen wennen aan de stroming. Dit is echter gezien de locaties en getijden niet elke trip evengoed mogelijk.

Omdat de stroming erg sterk kan zijn is een decoboei verplicht. Dit is een boei die een duiker tijdens een veiligheidsstop oplaat zodat de bemanning van de dhoni (de boot waar vanaf gedoken wordt) kan zien waar de duikers zich bevinden zodat ze hen kunnen komen oppikken.

Op de boot is plaats voor 14 duikers en alles staat in het teken van onvergetelijke duikervaringen.

 

Met vrolijke duikgroet,

 

Robbert-Jan Borger

2 thoughts on “10 daagse Duikreis naar de Malediven oktober 2018

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.